Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
29.5.2020, Milan Šurkala, aktualita
Muskovi se to podařilo. Dosáhl na první z 12 stupňů, které ho opravňují k výplatě za své působení v automobilce Tesla. Nyní má právo na odkup 1,69 milionu akcií Tesla za pouhých $350 za jednu akcii. Má to ale háček.
cdwN (585) | 31.5.20209:01
Elon Musk peníze nepotřebuje, proto se může naplno věnovat vlastnímu zviditelňování a honění už tak přebujelého ega. Normální člověk by bydlel pod mostem a žral trávu. Tím nechci říci, že bych proti němu něco měl ­- je to inovátor a geniální mozek, tak si ty výstřelky může dovolit
Odpovědět0  0
tombominos (1345) | 31.5.202012:46
Mne by zajimalo, kde se vzalo to, ze je to genius..na mne spis pusobi dojme velmi obratneho managera na pomezi obchodni geniality a podvodu, nez nekoho, kdo je technicky genius.
Zatim vsechno co se snazi uvadet do praxe, uz tady bylo, jsou ty myslenky a vynalezy nekoho jineho..jeho prinos je v tom, ze je schopny to pretavit do komercniho pouziti, ale zadne genialni technicke myslenky, jsem od nej nezaznamenal.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4982) | 31.5.202014:19
A to je málo být schopen přetavit myšlenky do provozuschopného a komerčně udržitelného projektu? Řekl bych, že to je velmi, velmi důležitá schopnost. Vědci vymysleli už spoustu zajímavých technologií, které se kvůli neschopnosti je přetavit do praktického světa neuchytily. Musk sice není vědec a technický génius, ale velmi se zajímá o technickou stránku věci ­(hodně studuje fyzikální, chemické a jiné detaily­), takže s těmi vědci dokáže bez potíží komunikovat na odborné úrovni a přijít tak s jejich pomocí s řešeními, která dávají smysl ze všech hledisek. V tom je ta jeho genialita.
Odpovědět1  0
tombominos (1345) | 31.5.202019:10
asi mame kazdy jine pochopeni toho, co znamena slovo genius. Pro mne se k nim Musk rozhodne neradi :)
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4982) | 31.5.202019:34
No záleží na tom, zda to bereš z pohledu IQ ­(což ale nemusí znamenat genialitu­) nebo z pohledu toho, co a jak dokázal. Když si vezmu, že pomohl transformaci online bankovnictví, dotáhl elektromobilitu do komerčně úspěšného konceptu, což se nikomu jinému nepovedlo za předchozích 120 let ­(a že se o to pokoušely i ty největší velmi bohaté světové koncerny­), takřka řádově zlevnil lety do vesmíru, o což se NASA ani nepokoušela a vysmála se mu, tak mi to docela geniální přijde. Obzvlášť když každá z těchto věcí je z úplně jiného odvětví. Doporučil bych ti přečíst si životopisy podobných osobností ­(vedle Muska také např. Gatese, Jobse a podobných­), podívat se i na nějaké ty rozhovory s nimi. To, že jsou bohatí a obvykle dost divní, nemusí znamenat, že jsou jen úspěšnými kšeftaři.
Odpovědět0  0
tombominos (1345) | 31.5.202020:22
Vy mate jine pochopeni co znamena genialita. Genialita neni jen IQ, ale i schopnost neco vymyslet, co potom slouzi dal. Genialni byl treba Tesla, Einstein, spousta dalscih, pokud se bavime o technice. Spousta jinych. Pro mne je Musk obchodnik. To ze dotahl obchodne do konce nejake veci, ktere se nepodarilo nekomu pred tim..tak to je tak vzdycky ne? Stejnym zpusobem neni pro mne v nicem genialni Gates ani Jobs, byt uznavam, ze jsou to lidi, kteri meli tah na branu a cuch na to, co se da dobre realizovat a urcite tvrde pracovali. Ale genialni? Pro mne ..nope, ale da se rict, ze jsou to ­'genialni­' podnikatele :)
Odpovědět2  0
Milan Šurkala (4982) | 31.5.202022:11
Já vím, že genialita není jen IQ, vždyť jsem to tam psal, že to není totéž. Také neříkám, že je génius v pravém slova smyslu ­(cituji ­"Musk sice není vědec a technický génius­"), ale že je ta jeho ­"genialita­" je v tom dotažení a zrealizování projektů. Což jsi mimochodem sám řekl. Problém je v tom, že máš pocit, že Musk sám nic nevymyslel a je opravdu jen podnikatel. Já tedy podle toho, co o něm zatím vím, bych si tím nebyl tak jist. Jasně, drtivá většina jeho projektů jsou projekty převzaté, které dotáhl do konce, v podstatě žádná z jeho firem není projektem, který by vyloženě založil. Jenže to neznamená, že není součástí vývojových týmů a nepodílí se na vymýšlení těch věcí. Opravdu bych doporučil přečíst si ty životopisy.
Odpovědět1  0
mrmysak (111) | 7.6.202013:48
Tesla skutecne byl spise nez genius podivin, pouze aplikoval poznatky Maxwella.
Odpovědět0  0
wrah666 (6205) | 29.5.202021:29
Jen bych dodal: Nemůže prodat TYTO akcie. Sám totiž již od založení pěkně solidní balík vlastní a může s ním samozřejmě nakládat po libosti. ­(cca 14x tolik, než je zmíněno v článku­) Musk tudíž může vzít 1,7m akcií od Tesly, prodat 1,7m SVÝCH akcií a strčit do kapsy cca 3­/4 miliardy USD, doslova přes noc.. ­(Druhá věc je, že by byl blázen, kdyby to při současných vyhlídkách dělal. Ale může..­)
Odpovědět5  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.